Kip Carbonara

Dit gerecht behoudt de romige, hartige smaken van de originele carbonara, maar dan met malse kippendijen. Boordevol eiwitten en gezonde vetten.

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendijen, zonder vel en bot, in stukjes gesneden
  • 200 g spek, in blokjes gesneden
  • 100 g roomboter
  • 4 eieren
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het spek toe. Bak het spek tot het knapperig is en het vet is uitgesmolten. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Bewaar het spekvet in de pan.
  2. Voeg de roomboter toe aan het spekvet in de pan en laat het smelten. Voeg de stukjes kippendij toe en bak ze tot ze gaar en goudbruin zijn.
  3. Zet het vuur laag en voeg het spek terug in de pan.
  4. Klop in een kom de eieren los en meng er de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Voeg eventueel een snufje zout en peper toe.
  5. Giet het eimengsel over de kip en het spek en roer snel om te voorkomen dat de eieren gaan stollen. Het doel is om een romige saus te creëren die de kip en het spek bedekt.
  6. Haal de pan van het vuur zodra de saus dik en romig is. Serveer de kip carbonara meteen.

Word lid!

0
    0
    Winkelmandje
    Het winkelmandje is leegTerug naar de winkel