Simpele Picanha

Picanha is een sappig en smaakvol stuk rundvlees met een heerlijke vetkap die zorgt voor extra smaak. Door het vet in te snijden en de picanha op hoge temperatuur te grillen of bakken, krijg je een perfect krokante buitenkant en een malse, sappige binnenkant.

Ingrediënten:

  • 1 hele picanha (ongeveer 1-1,5 kg)
  • Grof zeezout

Bereidingswijze:

  1. Laat de picanha op kamertemperatuur komen (ongeveer 30-60 minuten). Snijd het vetkapje kruislings in met een scherp mes (niet te diep, alleen door het vet). Dit helpt het vet om goed te smelten tijdens het bakken of grillen.
  2. Wrijf de hele picanha royaal in met grof zeezout.
  3. Bereiden:
    • Grillen: Verhit een grill of barbecue tot hoge temperatuur. Begin met de vetkant naar beneden en gril deze ongeveer 8-10 minuten totdat het vet knapperig en goudbruin is. Draai de picanha om en gril de andere kant nog eens 6-8 minuten.
    • In de Pan: Verhit een gietijzeren pan op hoog vuur. Leg de picanha met de vetkant naar beneden en bak deze 8-10 minuten tot het vet knapperig is. Draai de picanha om en bak nog eens 6-8 minuten.
  4. Haal de picanha van het vuur en laat hem 10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen.
  5. Snijd de picanha in dunne plakken tegen de draad in. Serveer direct.

Word lid!

0
    0
    Winkelmandje
    Het winkelmandje is leegTerug naar de winkel