Gegrilde Steak met Boter-Knoflook Saus
  • Recepten
  • $
  • Gegrilde Steak met Boter-Knoflook Saus

Deze perfect gebakken steak is een ware traktatie voor liefhebbers van puur vlees. De combinatie van rundertallow, roomboter en knoflook zorgt voor een rijke, volle smaak en een heerlijk malse bite.

Ingrediƫnten:

  • 1 ribeye steak (ca. 300-400 gram)
  • Zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • 2 eetlepels rundertallow (of boter)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels roomboter (bij voorkeur grasgevoerd)

Bereidingswijze:

  1. Haal de steak minstens 30 minuten voor het koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Kruid de steak royaal met zeezout en zwarte peper aan beide kanten.
  2. Verhit een gietijzeren pan of zware koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de rundertallow toe aan de pan en laat smelten.
  3. Leg de steak in de hete pan en bak 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare, of langer als je de steak meer doorbakken wilt. Gebruik een tang om de steak te draaien en druk deze lichtjes aan om een goede schroeiing te krijgen.
  4. Voeg tijdens de laatste minuut van het bakken de roomboter en gehakte knoflook toe aan de pan. Gebruik een lepel om de smeltende boter en knoflook over de steak te lepelen.
  5. Haal de steak uit de pan en laat 5 minuten rusten op een snijplank. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en de steak mals blijft.
  6. Snijd de steak in plakjes en giet de knoflook-boter saus eroverheen. Serveer onmiddellijk en geniet van deze pure, eenvoudige en smaakvolle carnivoor maaltijd.

Word lid!

0
    0
    Winkelmandje
    Het winkelmandje is leegTerug naar de winkel